Diploma munka 2011 / Degree project 2011

A szék egy újfajta ülésmódot tesz lehetővé, amelynél a felhasználó lábai és a háta által bezárt szög jóval nagyobb lehet, mint a hagyományos székek esetében. Ezáltal a gerinc kevésbé „púposodik”, a testtartás egészségesebb. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy az ülőfelület két egyforma elemből áll, így az előállítás gazdaságosabb lehet. Bár emiatt az elemek formája komplikáltabb lett, ami nagyobb felkészültséget igényel a gyártó részéről, de cserébe csak egy sablon szükséges, így a gyártás megindítása kisebb befektetést igényelne. A többi alkatrész (az acélcső-váz) bevált, kipróbált eljárásokkal egyszerűen gyártható.

A family of  chairs, which allow a new, more ergonomic sitting position. To ease the manufacture the seatshell consists of two identical parts. The unique arrangement of the
two-part seatshell allows a new kind of sitting position, where the angle between the legs and the back is much bigger than usual.

A székcsalád alapváltozata, a rakásolható szék igen sokféle helyzetben/térben képzelhető el, így előadótermekben, vendéglátó-ipari egységekben (vendéglők, kávézók, stb.), különböző váróhelyiségekben, de akár otthoni környezetben is. A termékcsaláddá bővítését azért határoztam el, hogy az alapelv még többféle szituációba, minél hatékonyabban beilleszthető legyen. Így születtek az elsősorban irodai, hivatali közegbe szánt forgószék-variációk, a vendéglátó-ipari egységekbe szánt bárszék, illetve a várótermek követelményeire szabott gerendavázas sorolt várótermi bútor.

The chair is stackable, and can be used in auditoriums, waitng rooms, restaurants, cafeterias and in the homes as well.

Letölthető prezentáció (pdf) / Downloadable presentation (pdf)

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diplomahonlapja / Degree page of Moholy-Nagy University

a 4szoba cikke